Fraxiumlaser

PASSAR DIG MED ÄRR, ÅLDRAD OCH FÖRSLAPPAD HUD. VI SKRÄDDARSYR DIN BEHANDLING UTIFRÅN FÖRUTSÄTTNINGAR, BEHOV OCH ÖNSKEMÅL.

Fraxium 1550 Fusion är en fraktionerad laser med ny teknik.

Fraxium 1550 Fusion är ett estetisk system med den senaste tekniken för permanent hudföryngring och hudförbättring. Behandling med Fraxium 1550 Fusion ger en kraftig stimulering av kollagen- och elastinbildningen och man kan dessutom behandla alla kroppsdelar och hudtyper.Tekniken bygger på en erbiumbaserad laser med en intelligent programvara som möjliggör att man kan arbeta på olika djup i huden samtidigt och på så sätt skapa en läkningsprocess på huddjupet, vid exempelvis ärr och hudbristningar. Med erbuim som grundämne i lasern förkortar man konvalescensen från flera dagars återhämtning till några timmar, då behandlingen är helt sårfri. Med Fraxium 1550 Fusion kan man åstadkomma hudföryngring, behandla hudbristningar och ärr.

Fraxium 1550 Fusion behandlar:

  • Slapp hud, hud med sämre spänst och elasticitet samt äldre hud
  • Djupa linjer och rynkor
  • Solskadad hud
  • Kirurgiska ärr (kejsarsnitt, skador, operationer mm)
  • Acneärr
  • Struktur
  • Stora porer
  • Hudbristningar/strior

Vad är en fraktionerad laser?
Den första fraktionerande lasern lanserades 2003 och var en s.k. koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hudföryngring och hudförbättring. Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och på sikt ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

Erbium vs. Koldioxid
Laserljuset absorberas av vätska i eller mellan cellerna och värmer upp vävnaden så mycket att det orsakar en värmeskada och vävnadsvätskan förångas. Med koldioxidlasrar förångas ca. 80 % av vävnadsvätskan vilket medför stora värmeskador i huden. Med Fraxium 1550 Fusion, förångas endast 5-7 % av vätskan vilket innebär lindriga värmeskador. I jämförelse med koldioxidlaser blir behandlingen därmed skonsammare och återhämtningstiden minimeras, medan resultatet bibehålls. Med Fraxium 1550 Fusion kan man således behandla med mycket mindre smärta och kortare konvalescens.

Vad är fusion?
Med Fraxium 1550 Fusion kan man dels behandla hudens ytligaste lager på låg styrka för snabba resultat, men också arbeta djupare i huden på högre styrka för att få en mer djupgående och långvarig effekt. Nyheten med Fraxium 1550 Fusion är fusiontekniken, med vilken man kan behandla med dessa två inställningar samtidigt. Man får alltså både ett snabbt synbart resultat och ett djupare långvarigt resultat, vid en och samma behandling, vilket spar både tid och pengar för dig som gör en behandling.

Hur många behandlingar krävs?
Det rekommenderas att man genomför 4-6 behandlingar, lite beroende på förutsättningar och önskemål, med ca 4 veckors mellanrum. Resultatet märks redan efter några dagar och förbättringen fortsätter sedan successivt upp till sex månader. Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

Viktigt att tänka på före och efter behandlingen
Låt din hud vila från solning (både utomhus och solarium) en månad före och minst 1-2 veckor efter behandlingen. Använd solskyddsfaktor, även om du inte vistas i direkt solljus. Rekommenderade solskyddsprodukter finns till försäljning i salongen. Man upplever normalt att huden känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd. Värmekänslan avtar snabbt och försvinner efter ca 2-3 timmar. Huden kan därefter ha en rödaktig ton 1-2 dagar efter behandlingen, det vill säga som vid en lättare solsveda. Efter fem dagar kan huden kännas stram samt att det börjar fjälla och klia, det är då viktigt att inte klia utan att tillföra mer fukt till huden istället. Tänk även på att använda hög solskyddsfaktor. Direkt efter behandling kan man gå tillbaka till sitt arbete eller återuppta sina vardagsaktiviteter. Vi rekommenderar däremot att man undviker smink, alkohol, bastu/bad och hårdare fysiska aktiviteter under det första dygnet.

Helt ansikte

2500:-

Kinder

1995:-

Överläpp

995:-

Hals

2500:-

Dekolletage

2500:-

Ansikte och hals

4900:-

Ansikte, hals och dekolletage

5500:-

Händer

2500:-

Ärr

Från 1500:-

Bristningar/ärr på kropp

Från 5000:-