Cellox 20

Vi är ledande på IPL/laser i Örebro! Med elva års erfarenhet utför vi säkra och effektiva behandlingar med välutbildade terapeuter och marknadens kraftfullaste IPL-system. Äntligen kan du bli fri från oönskad hårväxt, både snabbt och effektivt. Du kan glömma både rakning och vaxning. Med Cellox20.0 försvinner håret för gott, både i ansiktet och på kroppen! Behandlingen passar både kvinnor och män.

Vi erbjuder hårborttagning med Cellox 20
Cellox20 är marknadens kraftfullaste och mest utvecklade utrustning för permanent hårborttagning. Tekniken är en vidareutveckling av traditionell IPL-teknik men ligger numera väldigt nära lasertekniken vad beträffar såväl stabilitet som säkerhet och snabbhet. Cellox20 har helt enkelt tagit det bästa från de båda världarna! Vad som är unikt med Cellox20 är att den kan behandla upp till hudtyp 6. Den är dessutom mycket snabbare än andra system, vilket gör att dina besök hos oss för att bli hårfri blir mycket mer tidseffektiva. Cellox 20 är en svensktillverkad kvalitetsprodukt.

Hur fungerar det?
Traditionella IPL-system arbetar med korta och intensiva ljuspulser. Cellox-teknologin är en revolutionerande utveckling av denna befintliga teknologi som dels medför att styrkan och intensiteten i ljuset byggs upp blixtsnabbt, dels att ljuset bibehåller en stabil och jämn energi under hela pulsen. Genom att Cellox stabiliserar ljuset på detta sätt blir behandlingarna effektivare! Genom att man kan använda en betydligt lägre styrka än traditionell IPL minimerar man risken för pigmentförändringar och brännskador, samtidigt som man uppnår bättre resultat.

Unikt kylsystem!
Cellox 20 har ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen, vilket förutom en väsentligt högre effektivitet också innebär en lindrigare behandling och att risken för skador i princip försvinner, även på mörkare hud. Cellox 20 är det enda systemet på marknaden, som kan erbjuda permanent hårborttagning på mörkare hudtyper.

Hela kroppen kan behandlas
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat får man. Cellox 20 har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar.

Hur fungerar permanent hårborttagning med Cellox?
Eftersom håret växer i olika cykler, måste man göra flera behandlingar för att bli av med allt hår för gott. Håret har tre olika växtfaser:

Anagen fas (aktiv växtfas). 15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.
Katagen fas (övergångsfasen). Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa. 3-4 % av håren befinner sig i denna fas. Varar 1-2 veckor.
Telogen fas (vilofas). Varar 5-6 veckor. I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas.

Cellox ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70º C förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter tre behandlingar har som regel 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %. Individuella variationer förekommer.

Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p.g.a. hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Behandlingarna bör göras med 8-12 veckors mellanrum.

Vad händer med hårstråna efter behandling?
Cirka tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

Hur många behandlingar krävs?
Eftersom allt hår i det behandlade området kanske inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det kan behövas ca 7-9 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 8-12 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.

Viktigt att tänka på före och efter behandlingen
Låt din hud vila från solning (både utomhus och solarium) en månad före och en månad efter behandlingen och använd alltid solskyddsfaktor. Rekommenderade solskyddsprodukter finns till försäljning i salongen. Om du vill ta bort hår mellan behandlingarna får du endast raka eller klippa bort det. Inga metoder som avlägsnar hårroten (till exempel vaxning, pincett eller diatermi) får användas! Brun-utan-sol produkter ska inte heller användas före behandling, då man vill att huden ska vara så ljus och opåverkad som möjligt vid behandlingstillfället.

Helt ansikte

1900:-

Kinder

1000:-

Haka

800:-

Överläpp

600:-

Överläpp & haka

1200:-

Nacke & hårfäste

1200:-

Axlar & skuldror

2000:-

Armhålor (båda)

950:-

Hela armar (båda)

2700:-

Underarmar (båda)

1500:-

Överarmar (båda)

1500:-

Bröstkorg

2800:-

Bröstvårtor

650:-

Bröstkorg och mage

4400:-

Magsträng

800:-

Rygg

4000:-

Hela ben inkl. bikini

5000:-

Hela ben inkl. brasiliansk

5300:-

Underben inkl. bikini

4000:-

Underben (båda)

3000:-

Bikinilinje

1500:-

Brasiliansk

2000:-

Lår inkl. bikini

3500:-

Baksida lår (båda)

1500:-

Rumpa

1500:-

Svank

1500:-

Svank och rumpa

2500:-

Händer eller fötter

950:-

Enstaka strån

1-10 pulser

250:-/puls

Enstaka strån

10-20 pulser

150:-/puls

Enstaka strån

Fler än 20 pulser

100:-/puls