INJEKTIONSBEHANDLING

Radiesse

Vad är Radiesse?

Radiesse är en FDA-godkänd kollagenstimulerande filler. Radiesse har en lyftande förmåga och ger dig även en finare hy. Kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt. Med åldern minskar kollagenet, hudens volym minskar och medför slappare och rynkigare hud. Radiesse bidrar med en mekanisk stimulans som får fibroblasterna att producera kollagen som ger fastare och finare hud.

Vilka behandlingsområden finns det?

Det finns två olika användningsområden för Radiesse. Det ena är att bygga volym och den andra är att bygga upp huden. Radiesse är ypperlig för att bygga upp volymen i exempelvis kindben och käklinjen. Om man späder ut Radiesse kan man behandla huden på alla ställen där den tappat sin spänst. Områden man kan behandla är exempelvis händer, kinder, hals, dekolletage m.fl.

Hur går en behandling till?

Inför varje behandling hos våra injicerare sitter vi ner och går igenom behandlingen. Det är viktigt för oss att vi förstår varandra och att förväntan och förväntat resultat är samma.

I de flesta fall arbetar vi med en Cannula, en trubbig nål vilket minskar risken att skada vävnad eller kärl. För att komma in med Cannulan görs ett litet instickshål i huden. När Cannulan väl är på plats känns inte ingreppet så mycket.

Radiesse är förberett med bedövningsmedel så det behandlade området kan kännas lite bedövat efteråt.

Vad är resultatet?

När vi använder Radiesse för att bygga volym syns resultatet på en gång. Arbetar vi med huden så ser man resultat efter 2-3 månader. Resultatet är en finare och fastare hud, reducering av fina linjer och rynkor. Behandlingen rekommenderas att göra en gång per år


Inför din behandling:

  • Undvik Ipren, Naproxen Acetylsalisylsyra (Treo), Omega 3 då de kan göra dig mer lättblödande.
  • Äter du blodförtunnande medicin rekommenderar vi att du rådgör med din läkare före.

Efter din behandling

  • Undvik varma bad och bastu.
  • Undvik träning på 24 timmar.
  • Undvik att sminka dig på de områden där huden är punkterad.
  • Undvik att sola och bär gärna en kräm med högt spf.

Prislista

1 behandling

Räcker till mellanansikte och kindben eller båda händerna

4900 kr