YumiLashes
YumiBrows

Vad är YumiLashes?
YumiLashes är en keratinbehandling för dina naturliga ögonfransar där dom böjs permanent och färgas. YumiLashes är inte ett vanligt "lash lift", utom innehåller även en keratinbehandling som laminerar varje ögonfrans. Detta gör att varje ögonfrans blir tjockare samtidigt som de vårdas och stärks med vitaminer och keratin. En Yumi-behandling förbättrar alltså dina egna fransar istället för att torka ut och skada dem som många vanliga "lash lift"-behandlingar gör. Behandlingen är fri från hormoner och starka kemikalier. . YumiLashes är räddningen för dig som skadat dina fransar med lash lift, dåliga fransförlängningar, uttorkande mascaror, fransuppböjare och annat slitage.

Resultatet är omedelbart och ger dig böjda, mörka ögonfransar som är glansigare och mer välmående. Resultatet varar i ca 6-12 veckor. Keratinbehandlingen verkar som en laminering av din egna frans efter att vi vårdat och stärkt dem med keratin och vitaminer. Livscykeln på varje ögonfrans blir längre och därmed ökar fransarna i antal, längd och tjocklek. YumiLashes kommer även att påverka hur dina nya fransar växer ut då vi töjer hårresarmuskeln så att fransen växer rakare och vinklas uppåt, men detta märks oftast efter flera behandlingar. YumiLashes går även att göra på män, då böjer vi oftast inte fransarna lika mycket, utan här lyfter vi bara så att blicken blir piggare. YumiLashes bör upprepas cirka var 6-8:e vecka för fortsatt resultat, då det kommer nya fransar som också behöver lyftas, färgas och lamineras.

Varför är YumiLashes dyrare än ett vanligt "lash lift"?
Många tror att YumiLashes är samma sak som "lash lift" men de ska inte förväxlas. "Lash lift" är endast en fransuppböjning och ingen keratinbehandling. Många "lash lift"-behandlingar skadar dessutom dina egna fransar och de blir torra och spröda vilket gör att du oftast tappar fler fransar än vanligt. YumiLashes Keratinbehandling mättar fransarna med vitaminer, patenol och keratin inifrån och efter 2-3 behandlingar (ca 4-6 mån) kan man se att fransarnas längd, kvalité och kvantitet avsevärt förbättrats. YumiLashes är alltså en mer avancerad behandling och tar dessutom dubbelt så lång tid jämfört med en vanlig "lash lift"-behandling.

Vad är YumiBrows?
YumiBrows är en keratinbehandling och laminering som fixerar ögonbrynens hårstrån i en riktning uppåt. Detta gör att ögonbrynen ser fylligare ut. Behandlingen passar alla som vill ha snygga, välformade och fixerade bryn men även de som upplever att de har bångstyriga ögonbryn som är svårformade. Har du hårstrån som växer åt olika håll i ögonbrynet är det något som kan rättas till vid en behandling. YumiBrows förser stråna med vitaminer och keratin vilket gör att stråna blir fylligare och starkare. Ögonbrynen färgas också i behandlingen. Resultatet är omedelbart och ger dig markerade och välkammade ögonbryn i ca 4-8 veckor. 

Hur går YumiLashes och YumiBrows till och ska jag tänka på något speciellt innan jag kommer till behandlingen? 
Innan din behandling kan det vara bra att veta att du inte ska utsätta ögonfransarna/ögobrynen för vatten 24-48 timmar efteråt. Många väljer därför att duscha/tvätta håret samma dag eftersom det ska undvikas direkt efter behandlingen. En YumiLashes-behandling tar ca 1 timme och 45 minuter medan YumiBrows tar ca 45 minuter. Under behandlingen ligger du skönt nedbäddad i en behandlingssäng. Vi börjar alltid med att rengöra dina ögonfransar/ögonbryn. Vid YumiLashes placeras en silikonform på ögonlocket och efter det fästs fransarna upp en och en. Vid både YumiLashes och YumiBrows behandlas ögonfransarna/ögonbrynen i 5 steg: mjukar upp hårstråna, fyller dem med keratin och vitaminer, fixerar hårstråna, färgar och laminerar dem med bl.a. keratin, panthenol, sea collagen, arganolja, hyaluronsyra med mera.

Hur ofta kan behandlingen göras?
YumiLashes bör upprepas cirka var 6-8:e vecka för fortsatt resultat, då det kommer nya fransar som också behöver lyftas, färgas och lamineras. YumiLashes är ingen quick-fix behandling där du omedelbart får många, täta och långa fransar utom det krävs flera behandlingar för att ge dina fransar chansen att bli tjockare, växa sig längre och bli fler till antal. YumiBrows går att göra med cirka 4-8 veckors mellanrum.

Skötselråd efter YumiLashes och YumiBrows:
  • Undvik vatten, d.v.s. att tvätta ögonfransarna/ögonbrynen (eller utsätta dom för fukt, vattenånga, regn, svett osv..) minst 24 timmar efter (gärna 48 tim)
  • Undvik mascara i minst 24 timmar efter 
  • Undvik produkter med olja i minst 24 timmar efter 
  • Undvik hög värme genom att bada bastu eller sola under de första 24 timmarna.
  • Låt fransarna/brynen vara i 3 timmar! Det är den tiden det tar för fixeringen av fransarnas/ögonbrynens form att bli stabil. Undvik att gnugga dig i ögonen under denna tid, hamnar fransarna fel så försök att borsta rätt dem med den medföljande borsten. Undvik att lägga dig och sova på fransarna under denna tid.

Eftervård - keratinmascara!
Efter din YumiLashes och YumiBrows-behandling är det viktigt att du dagligen använder YumiLashes vårdande och återfuktande keratinmascara. Behandlingsresultatet kommer att behållas och förlängas genom att applicera keratinmascaran varje morgon. 

Mascaran innehåller keratin och skyddar dina fransar och bryn. Hårstråna består av 89-97% keratin och ju mer keratin de har desto mer välmående är dina ögonfransar och ögonbryn. Om hårstråna mår bra så orkar de oftast växa ut lite längre än vanligt samt att de blir bättre motståndskraftiga mot väder och föroreningar. Fransarna blir därför starkare och mer motståndskraftiga mot yttre påfrestningar och fransens livscykel blir helt enkelt längre. Keratinmascaran är helt genomskinlig och kapslar in varje ögonfrans med ett skyddande lager. 

Använd keratinmascaran varje morgon. En förpackning räcker i upp till 9-10 månader. Vill du använda en vanlig mascara applicerar du först keratinmascaran och låter den torka riktigt innan applicering av den vanliga mascaran. Hos oss kan du köpa keratinmascaran i butik eller webshop.

Om du gör både YumiLashes och YumiBrows hos oss så får du 20% RABATT PÅ KERATINMASCARAN!


Hygien

Det är viktigt att du tvättar dina ögon och fransar dagligen (ej under de första 48 timmarna).Använd gärna en snäll rengöring som inte torkar ut fransarna.

Ibland håller YumiLashes eller YumiBrows-behandlingen inte som utlovat, varför?
Du har utsatt fransarna eller ögonbrynen för fukt innan det gått 48 timmar. Hormonell obalans i kroppen kan också påverka hållbarheten på behandlingens resultat då det ofta gör att man tappar mer hår/fransar. Andra orsaker som kan påverka resultatet är t.ex. första dagarna av mensen, graviditet, amning, klimakteriet, stress, hormonella läkemedel, läkeprocesser i kroppen (som vid förkylning eller annan sjukdom) etc. 

Alla bilder är våra egna. Dessa behandlingar är gjorda av vår terapeut Alva.

Prislista

YumiLashes inkl. fransfärg

1295 kr

YumiLashes inkl. fransfärg + brynfärg

1490 kr

YumiLashes inkl. fransfärg + brynform

1490 kr

YumiLashes inkl. fransfärg + brynfärg & brynform

1590 kr

YumiBrows inkl. brynfärg

795 kr

YumiBrows inkl. brynfärg + brynform 

995 kr

YumiLashes & YumiBrows inkl. fransfärg & brynfärg

När du gör både YumiLashes och YumiBrows får du 20% RABATT PÅ KERATINMASCARAN

2090 kr