Diatermi/Epilering

Det finns vissa fall, där laser och IPL inte lämpar sig för att reducera hårväxt för permanenta resultat. Det gäller t ex vid blona hårstrån, röda hårstrån samt i vissa fall där hårstråna är väldigt tunna. Laser och IPL "hittar" inte de här håstråna. Då är det Diatermi/Epilering som gäller! Här förstör vi hårsäcken med en svag strömpuls. Epilering är en säker metod, som funnits sedan 60-talet. Vår utövare är erfaren, väldigt noggrann och tidseffektiv. Här tar vi bort så många strån som vi hinner med under bokad tid. Observera, att även här behövs upprepade behandlingar. Det är viktigt att välja RÄTT klinik, för att undvika biverkningar såsom ärrbildning. Vi lovar att ge dig en säker, trygg och effektiv behandling!

Vill du veta mer om permanent hårborttagning? Klicka här!

Gör det ont? Det kan bränna till i 1-2 sek och efteråt kan det kännas lite ömt och svullet. Vi har alla olika smärttröskel, så det känns olika för olika personer. Det varierar också beroende på var hårstrået sitter. Överläppen t ex brukar vara lite extra känsligt. 

Hur många behandlingar behövs? 

Precis som vid laser, så är det håren i den anagena (aktiva) växtfasen, som påverkas. Därför gäller det att göra regelbundna behandlingar med 3-6 veckors mellanrum.

För vissa räcker det med enstaka behandlingar, medan andra behöver behandlas under flera år. Vad som påverkar är t ex hormoner, PCOS, var hårstråt sitter, hårkvalitet, hudtyp, återväxt. Generellt, så behövs flera behandlingar med diatermi, än med laser.

Viktigt inför din behandling! Inför din behandling är det viktigt att inte plocka några strån! Det går bra att raka eller klippa, men se till att de har hunnit växa ut ca 2-3 mm så att behandlaren har möjlighet att se dem och nå dem med pincetten. Under veckorna du väntar på din nästa behandling gäller samma sak. Du bör också undvika sol i största möjliga mån för att undvika pigmenteringar i området. Ca 48 h efter din behandling är det bra att undvika bad, bastu och gym. Och pilla INTE! VI har många bakterier på fingrarna och det är lätt att det blir irriterat om vi är där o pillar efter en diatermibehandling. 

Permanent hårreducering med epilering

Diatermi rekommenderas som förstahandsval, vid blonda/röda eller väldigt tunna hårstrån. Där fungerar inte laser/IPL. Diatermi eller sk. nålepilering är en väl beprövad hårborttagningsmetod som använts i många år och fungerar på alla typer av hårstrån. Vi erbjuder ju väldigt effektiv laser, men diatermi är ett komplement till dig, där laser inte funkar pga pigment- eller om vi fått bort bruna/svarta strån- men har vita/röda/väldigt fjuniga strån kvar efter laserhårborttagning.

Hur går det till?

En liten steril nål förs ner i hårsäcken, ström går genom nålen, värme bildas och hårroten skadas. Därefter plockas hårstrået ut med en pincett. Vi upprepar samma sak med alla hårstrån. Processen tar ca 1-2 sekunder per hårstrå. 

Diatermi överläpp eller haka (30 min)

1295:-

Diatermi överläpp och haka (45 min)

1695:-

Diatermi hals (30 min)

1295:-

Diatermi överläpp, haka och hals (60 min)


2495 kr