INJEKTIONSBEHANDLING

PRP

Vad är PRP?
PRP är en behandling som förbättrar hud och hår. Behandlingen är även kallad "vampyrmetoden", eftersom att utövaren använder ens egna blod, separerar det i en "centrifug" och injicerar sedan de vita blodkropparna i ansiktet eller hårbotten. Det som används är din egen blodplasma som innehåller höga koncentrationer av blodplättar.

Plasman stimulerar stamceller i området. Blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer (proteiner, hormoner) som utsöndras och leder till bl. a. ökade kollagen- och elastinproduktion samt förbättrar blodcirkulationen. PRP ger dig alltså nya hudceller och hårsäcksceller. 

Hur används PRP?
PRP utarbetades av forskare och ortopeder till en effektiv rehab-metod över 30 år. Den har också använts inom öppen hjärtkirurgi, tandkirurgi och idrottsmedicin. De senaste åren efter senare forskning har det blivit mycket populär t. ex. behandling av hårbotten som har en positiv effekt på hårväxten. Nu används det också i hudföryngrande syfte. 


PRP kan hjälpa dig med:

  • Minskning av fina linjer och rynkor 
  • Minskning av porer 
  • Minskning av ärr och bristningar 
  • Snabbare läkning av sår 
  • Reparera acneärr 
  • Förbättra hyperpigmentering 
  • Minskar påsar och mörka ringar under ögonen 
  • Håravfall 

Hur kan PRP hjälpa mig med håravfall?
PRP minskar håravfall då det stimulerar hårväxten genom att stärka hårsäckarna och omgivande vävnad, därmed kan PRP alltså återskapa hårstrån. Behandlingen stärker håret, förbättrar din hårkvalitet och ger tjockare hårstrån.

Hur går en behandling till?
Behandlingen görs i tre steg: Det tas blod från dig som ett vanligt blodprov, sedan centrifugeras blodet i en centrifugmaskin där blodet separeras från plasman och till sist injiceras plasman i ansikte eller hårbotten.

Hur många behandlingar behövs?
Vi rekommenderar alltid en kur om 3 behandlingar, med 4 veckor mellan behandlingarna. 

Vad behöver jag tänka på innan min behandling?
Undvik att ta Ipren, blodtrycksmedicin samt omega 3 minst 3 dagar före behandlingen. Tar man blodförtunnande medicin ska det vara i samråd med läkare innan en påbörjad behandling. Personer med nedsatt immunförsvar eller cancer bör undvika behandlingen, har man haft cancer och har gjort cellgiftbehandling och är klar med sin behandling bör kontakta respektive läkare innan en PRP-behandling. Insulin behandlade diabetiker skall ha bra koll på insulinet, behandlingen kan påverka läkningen med längre återhämtning. Gravida och ammande kvinnor ska inte gör PRP-behandlingen.

Prislista

FÖR ANSIKTE

Konsultation Gina (läkare)

500:-

PRP, 1 behandling

Behandling av hela ansiktet.

2950:-

PRP, 4 behandlingar

Behandling av hela ansiktet. 

9600:-

Prislista

FÖR HÅR OCH SKÄGG