IPL Powerlite

PASSAR DIG MED SOLSKADAD HUD, BRUSTNA KÄRL OCH PIGMENTFLÄCKAR.

Marknadens kraftfullaste IPL-system, Powerlite600®

Vi kan, som enda salong i Örebro, erbjuda IPL-behandlingar med Powerlite600®. Den är marknadsledande i bland annat Sverige och Japan. Powerlite600® har fått den bästa kvalitetsutmärkelsen, vilket innebär att maskinen är medicinskt certifierad och uppfyller myndigheternas allra hårdaste krav på den här typen av utrustning, både avseende säkerhet och effekt, liksom kvalitet och dokumentation. Självklart är vi som jobbar med Powerlite600® utbildade och diplomerade IPL-terapeuter.

Varför är det viktigt att välja en salong med certifierad IPL-utrustning?
Inom skönhetsbranschen finns en otroligt stor mängd olika IPL-maskiner. De flesta av dem har ingen certifiering alls, vilket innebär att man inte kan veta om de är vare sig säkra eller effektiva. Välj därför alltid en salong med certifierad IPL-utrustning.

Hur fungerar Powerlite facial®?
Powerlite facial® förhindrar hudens åldrande och används för behandling av bland annat pigmentfläckar, solskadad hud, ytliga blodkärl, fina rynkor, acne och rosacea. Powerlite facial® är en icke-kirurgisk, snabb och skonsam metod med ljusbehandling (IPL - Intensivt Pulserande Ljus).  Alla kroppsdelar kan behandlas, men vanligast är ansikte, hals, dekolletage och händer. Låt oss backa tillbaka tiden i din hud och boka in dig för en konsultation redan idag!

Powerlite facial® behandlar:

  • Solskadad hud
  • Ytliga blodkärl
  • Pigmentfläckar
  • Åldersfläckar
  • Fina linjer, rynkor & slapp hud
  • Rosacea

Powerlite facial® är ett flexibelt system som tillåter att hudens alla lager behandlas allsidigt, allt från djupare dermal stimulering (kollagen stimulering) till ytligare epidermal stimulering (kärl- och pigmentbehandlingar). Powerlite Facial® angriper problemet inifrån, d.v.s. processen sker "under ytan" och det blir därmed ingen skada på huden. Med Powerlite® kan du göra tre olika typer av behandling: hudföryngring, pigmentreducering och kärlborttagning.

Hudföryngring med Powerlite®-metoden
Powerlite Facial® är metoden som förbättrar och reparerar skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande på ett skonsamt sätt!

Powerlite600® föryngrar huden genom att stimulera hudens celler (fibroblaster) att bilda nytt kollagen och elastin. Intensivt pulserande ljus sänds ner genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av dermis. Ljuset genererar värme och kring 60 grader stimulerar det cellerna i huden att producera mer kollagen och elastin. Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Behandlingen ger också en jämnare och vackrare hudton och verkar uppstramande. Dessutom förhindras nya rynkor att bildas, så behandlingen har även en kraftigt förebyggande effekt. Det finns många publicerade studier och tester som visar att metoden mycket effektivt minskar fina linjer och ger en fräschare, fastare och ungdomligare hud.

Ljuspulsarna kan liknas vid en kamerablixt, och kan kännas som ett stick eller snärt, huden känns ofta varm direkt efter pulserna, men då varje puls är otroligt kort, så det är ingen bestående känsla. Rodnad och svullnad kan uppstå men oftast avtar den efter några timmar och är helt borta inom några dagar. Både vid kärl- och pigmentreducering så används en högre styrka av IPL-ljuset och därmed känns de pulserna mer än de hudföryngrande pulserna.

I sällsynta fall kan biverkningar som svullnad eller brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt. En sådan brännblåsa läker inom 1-2 veckor, oftast utan några bestående ärr, men man kan förlora solbrännan på det området tills man solar på området igen. Ibland ser man även pigmentförändringar i det behandlade området men de brukar normaliseras inom ett par månader.

Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling.

Ytliga blodkärl
Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet i blodet absorberar ljuset. När temperaturen uppnår 60-65 grader koagulerar blodet och följden blir att blodkärlen kollapsar. Om du gör hudföryngring med Powerlite600 IPL, så ingår behandling mot ev. ytliga kärl (ingen extra kostnad för detta tillkommer). Det är endast röda kärl som kan reduceras med IPL, om de är blå/lila så innehåller de för lite hemoglobin för att vara ett mål till det gula IPL-ljuset. Vissa av de ytliga kärlen försvinner helt, medan vissa endast reduceras. Även livsstil spelar in, det är t.e.x. viktigt att använda solskyddsfaktor (varje dag, året om!) när man har en hud med ytliga blodkärl. Vi kommer att hjälpa dig med lämplig behandlingsplan och val av produkter, så att du får ett så bra resultat som möjligt.

Pigmentfläckar
Vid behandling av pigmentfläckar absorberas ljuset istället av pigmentet, melaninet, som omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Det innebär att pigmentfläcken först mörknar, stöts upp till ytan, och trillar av. Omgivande hud skadas inte. Observera dock, att det inte går att behandla pigmentfläckar som har hormonell orsak (t.e.x. melasma), utan enbart åldersfläckar och solfläckar. Om du gör hudföryngring med Powerlite600 IPL hos oss, så ingår behandling mot ev. pigmentfläckar (ingen extra kostnad för detta tillkommer). Vissa "solfläckar" försvinner helt, medan andra enbart reduceras. Det kan då krävas fler behandlingar eller att man kompletterar med kemisk peeling och/eller blekande hemmaprodukter. Även livsstil spelar in, det är t.e.x viktigt att använda solskyddsfaktor (varje dag, året om!) för att förebygga nya fläckar, eller att de behandlade fläckarna återskapas. Vi kommer att hjälpa dig med lämplig behandlingsplan och val av produkter, så att du får ett så bra resultat som möjligt!

Hur många behandlingar krävs?
Hur många behandlingar som behövs beror på vilket hudproblem man vill behandla samt vilka resultat man vill uppnå. I genomsnitt krävs 2 - 6 behandlingar med ett intervall på ca 3-4 veckor.

Om man enbart vill bli av med ytliga blodkärl, kan det räcka med endast 2-3 behandlingar, men detta är individuellt.

Pigmentfläckar som är väldigt tydliga och mycket mörkare än omgivande hud, kan försvinna efter endast en behandling, men oftast krävs 2-3 behandlingar.

Vid hudföryngring rekommenderas en kur om 3-6 behandlingar. Vanligast är att man gör 4 behandlingar, men en lite äldre hud kan dra nytta av 5-6. För att bibehålla effekten, rekommenderas 1-2 årliga återbesök, men det är inget måste.

Bästa tipset för bästa resultatet!
För absolut bästa effekt, rekommenderas en kombinationsbehandling med kemisk peeling. Om man förbehandlar med kemisk peeling före IPL får man bättre effekt av behandlingen. När de döda hudcellerna på ytan är borta kan ljuset från IPL nå ner på djupet och stimulera cellerna bättre. Resultatet av din IPL-behandling blir både bättre och syns snabbare.

Konsultation
Före IPL-behandling, ges alltid en konsultation. Då kan vi få en bra bild av vad du vill behandla och uppnå med behandlingen. Alla hudtillstånd och hudfärger kan tyvärr inte behandlas och detta framkommer vid en konsultation. Skulle vi avråda från behandling, blir konsultationen kostnadsfri för dig. Den är även kostnadsfri om du skulle boka in en behandling, så du har ingenting att förlora!

Viktigt att tänka på före och efter behandlingen
Låt din hud vila från solning (både utomhus och solarium) en månad före och minst 1-2 veckor efter behandlingen. Använd solskyddsfaktor, även om du inte vistas i direkt solljus. Rekommenderade solskyddsprodukter finns till försäljning i salongen.

Övrig information om prissättningen för IPL
Om man väljer att behandla hela ansiktet (2500:-), ingår även borttagning för ev. ytliga blodkärl och/eller pigmentfläckar. Vi tar inte något extra för detta.

Har man endast några, tydliga pigmentfläckar eller något ytligt blodkärl, så kan man välja att endast behandla dessa. Exempel: Näsa med rött, ytligt blodkärl. På ett kärl går man på med 2-3 pulser vid varje behandlingstillfälle. För ett kärl, går det alltså åt ca. 3 pulser och priset per puls är då 195:-, vilket blir 585:- per behandlingstillfälle.

Helt ansikte

2500:-

Panna

1300:-

Kinder

1600:-

Hals

995:-

Dekolletage

1800:-

Ansikte och hals

2900:-

Ansikte, hals och dekolletage

3500:-

Händer

1300:-

Enstaka pulser 1-2/st

250:-/puls

Enstaka pulser 3-4/st

195:-/puls

Enstaka pulser 5-10/st

150:-/puls