CELLOX20 IPL & LASER MOTUS AY

PASSAR DIG MED SOLSKADAD HUD, YTLIGA KÄRL OCH PIGMENTFLÄCKAR SAMT FÖREBYGGA & BEHANDLA HUDENS ÅLDRANDE

Marknadens kraftfullaste IPL-system, CELLOX20® och en av världens bästa lasrar, MOTUS AY
Lina Ivarsson, som är grundare av SkönhetsCompaniet, har jobbat med hudföryngring, kärlborttagning och behandling av pigmentfläckar i hela 17 år.

VÅR STYRKA är Linas 20 års erfarenhet av skönhetsbranschen, i kombination med en kompromisslös målsättning att erbjuda dig det absolut BÄSTA som kund hos oss. Vi undersöker marknaden rigoröst noggrant, och har jobbat med många olika system genom åren. Nu har vi landat i CELLOX20 IPL, och lasern MOTUS AY.

Båda är CE-märkta och äkta apparatur från officiell agentur/tillverkare.

Varför är det viktigt med certifierad IPL & laserutrustning?

Inom skönhetsbranschen finns en otroligt stor mängd olika IPL-maskiner och lasrar. De flesta av dem har ingen certifiering alls, vilket innebär att man inte kan veta om de är vare sig säkra eller effektiva. Välj därför alltid en salong med certifierad IPL- och laserutrustning.

Hur fungerar hudföryngring & hudförbättring med IPL och laser?

Ljusbehandling med Cellox20 och lasern MOTUS AY  förhindrar hudens åldrande och används för behandling av bland annat pigmentfläckar, solskadad hud, ytliga blodkärl, fina rynkor, acne och rosacea. Det är en icke-kirurgisk, snabb och skonsam metod med ljusbehandling (IPL - Intensivt Pulserande Ljus eller laser).  Alla kroppsdelar kan behandlas, men vanligast är ansikte, hals, dekolletage och händer. Låt oss backa tillbaka tiden i din hud och boka in dig för en konsultation redan idag!

Med IPL CEllox20 och laser MOTUS AY behandlar vi:

  • Solskadad hud
  • Hudföryngring & förebygga hudåldrande (kraftfull kollagenstimulering)
  • Ytliga blodkärl OBS! Nu både ansikte OCH kropp, samt även blåa kärl (tidigare kunde vi endast behandla röda kärl och i ansiktet, men med laser MOTUS AY kan vi även behandla på kroppen samt ej syresatta, blåa kärl)
  • Pigmentfläckar
  • Åldersfläckar
  • Fina linjer, rynkor & slapp hud
  • Rosacea

Med Cellox20 och Motus AY behandlas hudens alla lager behandlas allsidigt, allt från djupare dermal stimulering (kollagenstimulering) till ytligare epidermal stimulering (kärl- och pigmentbehandlingar). Vi angriper problemet inifrån, d.v.s. processen sker "under ytan" och det blir därmed ingen skada på huden. Med vår IPL och laser kan du göra tre olika typer av behandling: hudföryngring, pigmentreducering och kärlborttagning (även blåa kärl och på kroppen!).

Hudföryngring med Cellox20 och MOTUS AY
IPL och laser är metoder som förbättrar och reparerar skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande på ett skonsamt sätt!

Behandlingen föryngrar huden genom att stimulera hudens celler (fibroblaster) att bilda nytt kollagen och elastin. Intensivt pulserande ljus (eller laser) sänds ner genom överhuden och energin koncentreras till de djupare delarna av dermis. Ljuset genererar värme och kring 60 grader stimulerar det cellerna i huden att producera mer kollagen och elastin. Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Behandlingen ger också en jämnare och vackrare hudton och verkar uppstramande. Dessutom förhindras nya rynkor att bildas, så behandlingen har även en kraftigt förebyggande effekt. Det finns många publicerade studier och tester som visar att metoden mycket effektivt minskar fina linjer och ger en fräschare, fastare och ungdomligare hud. Tack vare sina förebyggande egenskaper, så kan behandling med IPL och laser börja utföras redan från 25 års ålder.

Ljuspulsarna kan liknas vid en kamerablixt, och kan kännas som ett stick eller snärt, huden känns ofta varm direkt efter pulserna, men då varje puls är otroligt kort, så det är ingen bestående känsla. Rodnad och svullnad kan uppstå men oftast avtar den efter några timmar och är helt borta inom några dagar. Både vid kärl- och pigmentreducering så används en högre styrka av ljuset och därmed känns de pulserna mer än de hudföryngrande pulserna.

I sällsynta fall kan biverkningar som svullnad eller brännskador uppstå, men detta är högst ovanligt. En sådan brännblåsa läker inom 1-2 veckor, oftast utan några bestående ärr, men man kan förlora solbrännan på det området tills man solar på området igen. Ibland ser man även pigmentförändringar i det behandlade området men de brukar normaliseras inom ett par månader.

Mörk hud (hudtyp V och VI) lämpar sig inte för behandling.

Ytliga blodkärl
Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet i blodet absorberar ljuset. När temperaturen uppnår 60-65 grader koagulerar blodet och följden blir att blodkärlen kollapsar. Om du gör hudföryngring med IPL eller laser hos oss, så ingår behandling mot ev. ytliga kärl (ingen extra kostnad för detta tillkommer). 

Vid behandling med IPL (Cellox20), kan vi endast behandla röda kärl. Om de är blå/lila så innehåller de för lite hemoglobin för att vara ett mål till det gula IPL-ljuset. Vissa av de ytliga kärlen försvinner helt, medan vissa endast reduceras. Även livsstil spelar in, det är t.e.x. viktigt att använda solskyddsfaktor (varje dag, året om!) när man har en hud med ytliga blodkärl. Vi kommer att hjälpa dig med lämplig behandlingsplan och val av produkter, så att du får ett så bra resultat som möjligt.

Vid behandling med laser MOTUS AY, kan vi behandla både röda och blåa kärl. Om man har både röda och blåa, kan det alltså vara lämpligt att välja den metoden istället. 

Pigmentfläckar
Vid behandling av pigmentfläckar absorberas ljuset istället av pigmentet, melaninet, som omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Det innebär att pigmentfläcken först mörknar, stöts upp till ytan, och trillar av. Omgivande hud skadas inte. Observera dock, att det inte går att behandla pigmentfläckar som har hormonell orsak (t.e.x. melasma), utan enbart åldersfläckar och solfläckar. Dessa kan vi dock avlägsna med ACCURETT, en slags "fryspenna", som behandlar ALLA slags pigmenteringar. Vi skräddarsyr en lösning för just dig!

Om du gör hudföryngring med IPL eller laser hos oss, så ingår behandling mot ev. pigmentfläckar (ingen extra kostnad för detta tillkommer). Behövs det dock komplettering av t ex Accurett eller PRX-T33 för behandling mot melasma/andra pigment som ej lämpar sig för IPL/laser, så skräddarsyr vi en kostnadseffektiv lösning för dig. 

 Vissa "solfläckar" försvinner helt, medan andra enbart reduceras. Det kan då krävas fler behandlingar eller att man kompletterar med kemisk peeling och/eller blekande hemmaprodukter. Även livsstil spelar in, det är t.e.x viktigt att använda solskyddsfaktor (varje dag, året om!) för att förebygga nya fläckar, eller att de behandlade fläckarna återskapas. Vi kommer att hjälpa dig med lämplig behandlingsplan och val av produkter, så att du får ett så bra resultat som möjligt!

Hur många behandlingar krävs?
Hur många behandlingar som behövs beror på vilket hudproblem man vill behandla samt vilka resultat man vill uppnå. I genomsnitt krävs 2 - 6 behandlingar med ett intervall på ca 3-4 veckor.

Om man enbart vill bli av med ytliga blodkärl, kan det räcka med endast 2-3 behandlingar, men detta är individuellt.

Pigmentfläckar som är väldigt tydliga och mycket mörkare än omgivande hud, kan försvinna efter endast en behandling, men oftast krävs 2-3 behandlingar.

Vid hudföryngring rekommenderas en kur om 3-6 behandlingar. Vanligast är att man gör 4 behandlingar, men en lite äldre hud kan dra nytta av 5-6. För att bibehålla effekten, rekommenderas 1-2 årliga återbesök, men det är inget måste.

Bästa tipset för bästa resultatet!
För absolut bästa effekt, rekommenderas en kombinationsbehandling med kemisk peeling. Om man förbehandlar med kemisk peeling före IPL får man bättre effekt av behandlingen. När de döda hudcellerna på ytan är borta kan ljuset från IPL nå ner på djupet och stimulera cellerna bättre. Resultatet av din IPL-behandling blir både bättre och syns snabbare. Vi har nu även en kombinationsbehandling med IPL och PRX-T33 för till ett fördelaktigt kombinationspris.

Konsultation
Före IPL/laserbehandling, ges alltid en konsultation. Då kan vi få en bra bild av vad du vill behandla och uppnå med behandlingen. Alla hudtillstånd och hudfärger kan tyvärr inte behandlas och detta framkommer vid en konsultation. Skulle vi avråda från behandling, blir konsultationen kostnadsfri för dig. Den är även kostnadsfri om du skulle boka in en behandling, så du har ingenting att förlora!

Viktigt att tänka på före och efter behandlingen
Låt din hud vila från solning (både utomhus och solarium) en månad före och minst 1-2 veckor efter behandlingen. Använd solskyddsfaktor, även om du inte vistas i direkt solljus. Rekommenderade solskyddsprodukter finns till försäljning i salongen.

Övrig information om prissättningen för IPL (Cellox20)  och laser (Motus AY)
Om man väljer att behandla hela ansiktet (2500:-/3990:-), ingår även borttagning för ev. ytliga blodkärl och/eller pigmentfläckar. Vi tar inte något extra för detta.

Priser hudföryngring, kärl, pigment 

IPL & LASER

Hela ansiktet IPL

Bästa värdet! Hudföryngring, kärl & pgiment ingår.

2500:-

Ansikte & hals IPL

Ord.pris 3495:-

2900:-

Ansikte, hals & dekolletage IPL

Bästa valet! Hudförryngring, kärl & pigment. Ord. pris: 5295:-

3600:-

Panna/Kinder/Händer IPL

1600:-

Dekolletage IPL

1800:-

Mindre områden, t ex näsa/näsvingar IPL

Inventore veritatis et quasi architecto beatae

695:-

Enstaka pigmenteringar IPL

Vi gör en konsultation och ger dig bästa alternativ, t ex IPL/Accurett fryspenna. Vi skräddarsyr efter dina förutsättningar!

Varierande  

Hela ansiktet LASER

Bästa värdet! Hudföryngring, kärl & pigment ingår.

3900 kr

Ansikte & hals LASER

Ord.pris: 5850:-

4500 kr

Ansikte, hals & dekolletage LASER

Bästa valet! Hudföryngring, kärl & pigment. Ord.pris: 8650:-

5500 kr

Panna/Kinder/Händer/Hals LASER

1950 kr

Dekolletage LASER

2800 kr

Mindre områden i ansiktet (kärl) LASER

1100 kr

Enstaka pigmenteringar LASER

+200:- vid flera än en pigmentering.

1950 kr

Kärlborttagning på benen LASER

Från 2900:- beroende på områdets storlek.

Från 2900:-