Tatueringsborttagning

Tatueringsborttagning 

Vi har valt kvalitetslasern GARBO 1 - en kvalitetslaser från COCKI Beauty Solutions Sweden. COCKI Beauty Solutions Sweden är grundat av Lina Ivarsson (som även är vår grundare) och Emelie Hiller. Lina har gedigen erfarenhet efter 21 år i branschen, och har utvecklat lasrar tillsammans med en av väldens ledande tillverkare.

MER INFORMATION KOMMER! Boka på bokadirekt.se (40% lanseringsrabatt t om 29/4 2023)

VILKEN LASER HAR VI VALT OCH VARFÖR?

Vi lämnar ingenting åt slumpen när vi väljer att utöka vårt behandlingsutbud. Vi har valt GARBO 1, som är en q-switched laser från COCKI Beauty Solutions Sweden. Q-switched laser anses vara den säkraste och bästa lasern för tatueringsborttagningar. På senare år har en annan variant kommit - Picolaser. Den slår sönder pigmentet i ännu mindre partiklar och marknadsförs som att man i och med det behöver färre behandlingar. Dock så fungerar det enbart så i teorin, men inte i praktiken. Vad som skulle fungera i praktiken, är att snabba på vårt immunsystem. Det är vad som spelar in, inte storleken på patiklarna tyvärr. Därför valde vi att jobba med den beprövade, säkra och effektiva q-switched lasern. Pulslängden är också avgörande, samt laserns effekt. Garbo 1 från COCKI Beauty Solutions Sweden har en pulslängd på 5 ns, vilket gör att risken för ärr är obefintlig. Många lasersystem har dessvärre en längre pulslängd, och ligger den på över 8 ns så är risken för ärrbildning överhängande.

Välj därför din klinik med omsorg!

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Vi gör en konsultation för att se att du är en lämplig kandidat för tatueringsborttagning. Sedan kyler vi ned huden, rengör och applicerar lasern mot pigmentet, som drar till sig ljuset och slås sönder i mindre partiklar. Allra först sker en "frosting" och tatueringen blir vit. Själva behandlingen går snabbt, men vi tar självklart pauser när/om du behöver. Vi applicerar sedan vaselin och en kompress av gasväv, plus att du får sitta kvar i vårt väntrum och kyla efter behandlingen med kylklamp. Du kan även behöva kyla ytterligare på området hemma.

DEN VIKTIGA EFTERVÅRDEN!

Ett önskvärt resultat uppnås när du sköter eftervården. Vi  har en kvalitetslaser och utför kvalitativa behandlingar, men resultatet är en kombination av vårt jobb och din eftervård.

En laserbehandling av detta slag, orsakar ett slags ytligt brännsår. Du blir röd och svullen och vissa får blåsor. Du kan även vara svullen och öm i ett par dagar. 

Även efter att du kommer hem, ska du fortsätta att kyla ner huden under första dagen. Ta ett par minuter i taget, så att det inte blir för kallt och bildas köldskador istället. Ta t ex en påse och häll i frysta ärtor, knyt den och linda in i en ren kökshandduk och håll mot området.

Du får inte träna, basta, bada eller sola i ett par dagar efter behandlingen. Dusch och träning ska undvikas 24-48 timmar, medan bad, bastu och solning ska undvikas så länge området är påverkat (vanligtvis 7-10 dagar).

I de fall blåsor uppstår. får du INTE pilla eller klia eller försöka att riva bort dom! Sårskorpa eller blåsor uppstår inom 8-72 timmar, om de förekommer. Det är ingen fara, och de orsakar inte några ärr. De kan dock klia en del, och försvinner efter 1-2 veckor.

Du ska smörja med vitt vaselin 3-4 gånger per dag, för att hålla huden mjuk. Om du får blåsor, ska dock de läka ut först.

De bästa och snabbaste resultaten uppnås för de som har ett gott immunförsvar och bra blod- och lymfcirkulation.

RÖKNING och snusning saktar ner processen MARKANT, då det både försämrar ditt immunförsvar och blodcirkulation. Detta även om du röker så lite som 1-3 cigaretter per dag. En icke-rökare behöver i genomsnitt 6-12 behandlingar totalt, medan en rökare får räkna med 15-25 behandlingar.

Drick även bra med vatten! 1,5-2 liter per dag.

Om du vill förbättra din blod- och lymfcirkulation samt immunförsvar, så kan detta göras genom att även gå på regelbundna LPG-behandlingar. 

PROCESSEN är långsam och tar tid. Det är din kropps immunsystem, och lymfsystem, som tar hand om de nedbrutna partiklarna och slussar ut dom.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS, OCH HUR OFTA?

Det går inte att förutspå exakt hur många behandlingar just du behöver, då flera parametrar spelar in:

- Hur gammal är tatueringen? Gamla tatueringar är enklare att få bort.

- Vilka färger har använts? Svarta och mörkar nyanser är enklast att få bort. Det går även att ta bort röda, men ingen behandling finns för vita tatueringar.

-Vilken slags pigment har använts? Olika färger innehåller olika slags metaller, och i olika mängd.

- Din livsstil: Bra immunförsvar och bra blod- och lymfcirkulation främjar resultaten. Rökning och snusning förlänger processen avsevärt.

I genomsnitt så uppnås goda resultat med 6-12 behandlingar, men rökare får räkna med 15-25 behandlingar.

Man ska vänta 8-12 veckor mellan varje behandling, då det tar såpass lång tid för kroppen att ta hand om pigmentet. Går man oftare än så, riskerar man att få bestående skuggor och resultatet blir alltså sämre.

Efter första behandlingen, kan tatueringen först verka skarpare - då pigmentet vandrar upp till ytan. På efterföljande behandlingar, minskar det dock i snabbare takt.

VI SER FRAM EMOT ATT HJÄLPA DIG TA BORT OÖNSKADE TATUERINGAR!